fi en

NURMEKSEN KESÄAKATEMIA & KESÄKONSERTIT 4.-12.7.2020

Koronan kirvoittama konserttisarja on nyt julkaistu! Aiemmin suunniteltu siirtyy ensi kesälle 2021. 
Käy tutustumassa tarjontaamme! Avaamme linkin lipunmyyntiin aivan pian. Toivomme ensisijaisesti, että ostat lippusi ennakkoon! 

Ilmoittautuminen Nurmeksen Kesäakatemiaan on nyt päättynyt! Opiskelijoita on kertynyt ilahduttava määrä ja jatkamme edelleen järjestelyjä tapahtuman toteuttamiseksi. Mattimyöhäiset voivat tiedustella yksittäisiä kurssipaikkoja toiminnanjohtaja Heikki Masalinilta numerosta 0400-258426 tai heikki.masalin@cimfunds.com

TOIVOTAAN, että näemme kuukauden kuluttua!
Ystävällisin terveisin,
Nurmeksen Kesäakatemian väki

 

” Toivo on valveilla olijan unta." (Aristoteles)

Eläessämme aikaa, jolloin tulevaisuus värjäytyy uhkakuvin ja vastuu maailman tilasta ja koko ihmiskunnan tulevaisuudesta painaa hartiat lysyyn, on toivon juurruttaminen mieleen lähes ainoa keino jaksaa ponnistella kollektiivisesti oikeiden valintojen äärelle. Voiko toivoa tavoittaa ilman ajoittaista toivottomuuden kokemusta, onko toiveikkuus valheellista itsepetosta? Miten kannatella ja ylläpitää uskoa tulevaisuuteen? Taiteiden merkitys tunteiden herättäjänä ja liikkeellepanevana voimana on nyt valtavan suuri. Musiikin lävistäessä aistimme ja pakottaessa meidät samaan aikaan sekä läsnäololle, että kurottamaan mielikuvituksen loppumattomiin ulottuvuuksiin, voi tuntea ihmetystä ja toivoa siitä mitä myös niin kaunista ja erityislaatuista ihminen on saanut aikaan.

Tämä nettisivujemme tervehdysteksti on vilahtanut silmissäni moneen kertaan kuluvan kevään aikana, enkä sitä kirjoittaessani totisesti tiennyt mitä tuleman piti. Tekstiä kirjoittaessa Nurmeksen Kesäkonserttien ohjelma soi mielessäni aivan eri sävelin, kuin mitä se nyt koronan kohottaman epävarmuuden ja hapuilun jälkeen tulee olemaan. Emme aio riisua ja karsia jo aiottua konserttisarjaa, vaan siirrämme sen kesälle 2021 ja tamplaamme tähän tilanteeseen oman ja uuden musiikillisen polun. Toivon rinnalla kulkee nyt rohkeus. Sitä tämän tapahtuman järjestäminen vaatii. Tarkkuutta ja rohkeutta, huolellisia järjestelyjä, uskoa tulevaan ja rakkautta taiteeseen. Rohkeutta on uskaltaa toivoa!

Nurmeksen Kesäakatemia tihkuu joka vuosi toivoa ja toiveikkuuta kymmenien musiikin opiskelijoiden ja tulevaisuuden toivojen kirmatessa festivaalilaitumilla ja huokuessa energiaa, nuoruuden viisautta, tiedon ja taidon janoa.

Lämpimästi tervetuloa !
Anna Laakso, kesän 2020 taiteellinen johtaja

Ps. Nurmeksen Kesäakatemian ja Kesäkonserttien taiteellisen johdon parivaljakko ovat pianistit Tuija Hakkila ja Anna Laakso. He hoitavat tehtävää vuorovuosin